• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
https://www.youtube.com/watch?v=5j4KBfbDz6k

Granola z jogurtem

Autor

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 200 g płatków owsianych
  • 80 g miodu
  • 50 g masła
  • 20 g wiórek kokosowych
  • 100 g orzechów, nasion, pestek
  • 30 g rodzynek
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 3 g soli morskiej
  • Ulubiony Jogurt
  • Ulubione owoce

Rozpuść miód z masłem na głębokiej patelni, dodaj do środka płatki owsiane, wiórki kokosowe, wszelkie orzechy i pestki, wymieszaj dokładnie i zdejmij z ognia. Po chwili dodaj pokruszoną czekoladę. Następnie wyłóż wszystko na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 160 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika dodaj rodzynki i wymieszaj granole. Podawaj z ulubionym jogurtem i owocami.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Przystawki

Tatar z tuńczyka na ryżowej grzance

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Emiliano Castagna

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra