Ugotuj rice and more w wodzie i mleku kokosowym aż wchłonie cały płyn. Następnie ostudź i wyłóż połową powstałej masy foremkę wyłożoną folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Dociśnij i wyrównaj mocno tą warstwę ryżu i wyłóż na niego owoce, następnie wyłóż resztę ryżu i dociśnij i wyrównaj masę. Przykryj papierem lub folią spożywczą i dociśnij inna foremką wypełnioną ryżem, grochem czy innym obciążeniem i wstaw do lodówki. Po kilku godzinach wyjmij naszą masę z lodówki, a zarazem z blaszki. Pokrój na mniejsze kawałki i obtocz w prażonym sezamie.
Ryżoklejki z Rice&More
czas wykonania: 60 min
poziom trudniości: łatwy
Składniki
- 120 g rice and more
- 150 g wody
- 200 g mleka kokosowego
- 200 g różnych sezonowych owoców
- 100 g sezamu