• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Ryżoklejki z Rice&More

Autor

czas wykonania: 60 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 120 g rice and more
  • 150 g wody
  • 200 g mleka kokosowego
  • 200 g różnych sezonowych owoców
  • 100 g sezamu

Ugotuj rice and more w wodzie i mleku kokosowym aż wchłonie cały płyn. Następnie ostudź i wyłóż połową powstałej masy foremkę wyłożoną folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Dociśnij i wyrównaj mocno tą warstwę ryżu i wyłóż na niego owoce, następnie wyłóż resztę ryżu i dociśnij i wyrównaj masę. Przykryj papierem lub folią spożywczą i dociśnij inna foremką wypełnioną ryżem, grochem czy innym obciążeniem i wstaw do lodówki. Po kilku godzinach wyjmij naszą masę z lodówki, a zarazem z blaszki. Pokrój na mniejsze kawałki i obtocz w prażonym sezamie.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Przystawki

Tatar z tuńczyka na ryżowej grzance

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Emiliano Castagna

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra