• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Sałatka z cytrusów i buraków z rukwią wodną

Autor

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 1 kg buraków
  • 2 grapefruity
  • 2 pomarańcze
  • 50 ml octu z czerwonego wina
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa
  • pęczek rukwi wodnej

Sposób przygotowania:

Buraki obierz i pokrój w ósemki, wymieszaj je z oliwą, octem, solą i pieprzem i pozawijaj po kilka sztuk w folie aluminiową. Piecz w 180 stopniach do miękkości. Grapefruity i pomarańczę obierz dokładnie ze skóry i wyfiletuj. Po upieczeniu buraków, ostudź je i wymieszaj z grapefruitami i rukwią wodną.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Przystawki

Tatar z tuńczyka na ryżowej grzance

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Emiliano Castagna

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra