SPAGHETTI Z MULAMI I WŁOSKIM GUANCIALE
PRZYGOTOWANIE
Mule oczyść. Następnie rozgrzej odrobinę oliwy na patelni i wrzuć na nią oczyszczone mule, przykryj pokrywką i mieszaj energicznie patelnią, dolej wina i przykryj. Poczekaj 2-3 minuty aż mule się otworzą i zdejmij je z patelni. Wyciągnij mule ze skorupek, zostaw na później również pozostały na patelni płyn. Pokrój drobno szalotkę, czosnek i chili. W kostkę pokrój guanciale.
Zacznij gotować makaron.
Następnie na patelni podsmaż guanciale tak, by wytopić z niego tłuszcz, dodaj skrojoną szalotkę, czosnek i chili i poczekaj aż cebula się zeszkli. W tym momencie dodaj makaron ze szklanką wody po gotowaniu oraz mule wraz z pozostałym płynem. Zredukuj lekko płyn, dopraw wszystko świeżo mielonym pieprzem i jedz!
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.