• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Surowy snickers

Autor

czas wykonania: 2.5 godz

poziom trudniości: łatwy

Składniki (na 10 porcji)

  • 2 łyżki oleju kokosowego (20 g)
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g)
  • 1 łyżeczka soli morskiej w płatkach -maldon (5 g)
  • 1 szklanka płatków owsianych (120 g)
  • 2 czubate łyżeczki miodu (30 g)
  • 1 laska wanilii
  • 5 drylowanych daktyli (130 g)
  • 3 łyżki masła orzechowego (60 g)
  • 2 małe garście orzeszków ziemnych niesolonych (50 g)

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane, miód, ziarna z laski wanilii, drylowane daktyle i masło orzechowe utrzyj w blenderze na jednolitą gęstą masę. Przełóż ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, dokładnie wyrównaj i dociśnij. Na wierzchu rozłóż orzeszki ziemne i podociskaj je. Wstaw na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmij stężałą masę i pokrój ją na batony. Czekoladę z olejem kokosowym rozpuść w mikrofali albo w kąpieli wodnej, a po zdjęciu z ognia dodaj płatki soli i wymieszaj. Każdy baton zanurz w czekoladzie i odłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie wstaw na 30 minut do lodówki.

 

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Przystawki

Tatar z tuńczyka na ryżowej grzance

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Emiliano Castagna

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra