• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Zupa miso z makaronem ryżowym , świeżymi ziołami i warzywami

Autor

czas wykonania: 60 min

poziom trudniości: łatwy

Na wywar

  • 1 kg kurczaka ( skrzydełka, pałki)
  • 2 litry wody
  • 200 g cebuli
  • 100 g marchewki
  • Łodygi kolendry, 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie, ¼ pęczka pietruszki, 1 trawa cytrynowa

Na zupę

  • 2 Cebule
  • 200 g pieczarek lub innych twardych grzybów
  • 2 Marchewki
  • Pęczek kolendry
  • 1 Bok Choy
  • 1 Papryczka chilli
  • 4 duże łyżki pasty miso
  • Olej do smażenia
  • Makaron ryżowy/sojowy/soba

Zacznij od przygotowania wywaru. Obierz warzywa i rozdrobnij je na mniejsze części. Następnie razem z skrzydełkami i pałkami z kurczaka przesmaż je na złotobrązowo w garnku na odrobinie tłuszczu. Zalej wszystko wodą i doprowadź do wrzenia. Gdy płyn się zagotuje dodaj bouquet garni i gotuj jeszcze 30-45 minut. Następnie pokrój cebule w piórka, a pieczarki w ćwiartki. Przesmaż je na odrobinie tłuszczu, gdy będą złoto brązowe dodaj pastę miso i zalej wywarem. Doprowadź do wrzenia i w tym momencie wrzuć rozdrobnione liście Bok Choy. Gotuj aż kapusta będzie miękka lecz dalej lekko chrupiąca czyli około 3 minut. Zupę podawaj z makaronem, julienne z marchewki i porwanymi liśćmi kolendry.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Przystawki

Tatar z tuńczyka na ryżowej grzance

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Emiliano Castagna

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra