• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Podcasty
  • Webinary
  • W akademii
  • Media o nas
  • Tematy miesiąca

Kuchenne inspiracje z KitchenAid

8 czerwca 2018

Gotowanie to popis dla naszej kreatywności. Nasi szefowie kuchni bardzo dbają o to, żeby stale szukać nowych smaków i rozwiązań. Zobacz wizytę Cristiny Catese w showroomie KitchenAid i daj się zainspirować!

co zabrać na piknik

Jedzenie na piknik – co zabrać?

7 czerwca 2018

Prognoza na weekend zapowiada się słonecznie. Sobota przyniesie piękną pogodę w całej Polsce. Już od samego świtu niebo będzie bezchmurne. Po południu bez zmian – nadal dużo słońca. Jeśli usłyszysz

czytaj więcej

Ziołowy ukłon w stronę natury

18 maja 2018

W Waszych spiżarniach czy kuchennych szafkach na pewno znajdziecie miód. Jest nie tylko pyszny, ale również pomaga w walce z przeziębieniem, ma antyseptyczne właściwości, a nałożony na skórę, doskonale ją

czytaj więcej

Domowe lody – zrób je sam!

14 maja 2018

Orzeźwiające desery w postaci sorbetów znano już w starożytnej Persji i zajadano się nimi 2500 lat temu. Sorbety, a także lody są pyszne, a co równie ważne, łatwo przygotować je

czytaj więcej

Cold brew

Cold brew – kawowy kop na zimno

11 maja 2018

Cold brew to bardzo modny napój w ostatnim czasie. Jest idealny na upały, gdy potrzebujesz natychmiastowego zastrzyku energii i chłodnego orzeźwienia! Czym jest ta kawa parzona na zimno i jak

czytaj więcej

Dzień Ziemi – świętujmy go w kuchni

19 kwietnia 2018

22 kwietnia w niedzielę przypada Earth Day, czyli Światowy Dzień Ziemi. Każdej wiosny ten jeden dzień w roku jest poświęcony promowaniu postaw proekologicznych wśród społeczeństw wszystkich krajów. My proponujemy niecodziennym

czytaj więcej

Jak wybrać oryginalny włoski ser?

19 kwietnia 2018

Wybór sera, zwłaszcza należącego do włoskiej rodziny serów, wydawać się może prosty. Wszystkie są pyszne i wystarczy pójść do dowolnego sklepu, żeby kupić Parmigiano Reggiano, Gorgonzolę lub Asiago. Uważajmy jednak,

czytaj więcej

Trzy najlepsze sosy na grilla

19 kwietnia 2018

Przed nami wyjątkowo długa majówka. To idealny czas na inaugurację sezonu grillowego. I nie ważne, czy na Waszym ruszcie pojawią się rubaszne, tłuste kiełbaski czy kolorowe warzywa (a może wszystko

czytaj więcej

5 super trików na udanego grilla

16 kwietnia 2018

Jeśli chcecie dowiedzieć się, jak przygotować idealnego grilla i zaskoczyć swoich gości, zapraszamy Was do przeczytania pięciu super trików.

Zdrowa dieta dla sportowców

16 marca 2018

Przygotowujesz się do maratonu, intensywnie trenujesz na siłowni, wiesz że żywienie jest ważne, ale brak Ci wiedzy i pomysłu na to, co możesz jeść, żeby wesprzeć swój trening? Posłuchaj naszych

czytaj więcej

Zdrowy i szybki lunch do pracy w… 90 sekund!

6 marca 2018

W czasach, gdy większość z nas znajduje się w niedoczasie i marzy o tym, żeby doba w magiczny sposób wydłużyła się przynajmniej o kilka chwil, przygotowanie smacznego, zdrowego i szybkiego

czytaj więcej

Nietypowe przepisy na Wielkanocne jajka – spróbuj!

6 marca 2018

Święta tuż tuż. Jedni nastawiają zakwas na żurek i zamawiają białe kiełbasy, a Ty… myślisz tylko o tym, co nowego i zaskakującego postawić na wielkanocnym stole? Mamy dla Ciebie dwa

czytaj więcej

  • «
  • Strona 1
  • Interim pages omitted …
  • Strona 6
  • Strona 7
  • Strona 8
  • Strona 9
  • Strona 10
  • Strona 11
  • »

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra