• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Podcasty
  • Webinary
  • W akademii
  • Media o nas
  • Tematy miesiąca

Jak powstaje makaron?

6 marca 2018

Wiedzieliście, że dopiero w 1933 roku opatentowano pierwszą maszynę do produkcji makaronu i wtedy zaczęto produkować go na światową skalę? W tym samym czasie pojawiły się różne kształty makaronu.

Salamini alla Cacciatora czyli włoskie salami myśliwych

3 stycznia 2018

Włoskie Salamini alla Cacciatora DOP biorą swoją nazwę od myśliwych, którzy brali je ze sobą na polowania („cacciatore” to po polsku „myśliwy”). Były one szybką, wygodną i pożywną przekąską, która

czytaj więcej

5 idealnych drinków na karnawał!

3 stycznia 2018

Karnawał to niezapomniany czas pełen zabawy i uśmiechu, przez wielu mocno wyczekiwany w ciągu roku. Jest to też czas spędzony w gronie przyjaciół. Perfekcyjnym dopełnieniem tego momentu są pyszne i

czytaj więcej

Aromat włoskich Świąt

27 listopada 2017

Zioła to nieodłączny element kuchni włoskiej. Używane na co dzień, dodają wyjątkowego smaku potrawom. Włosi nie wyobrażają sobie, aby ten aromat nie unosił się również podczas ważnych rodzinnych uroczystości i

czytaj więcej

Wyjątkowa zimowa kawa – przepis

17 listopada 2017

Zimowe poranki mogą nie być najmilsze. Nie dość, że za oknem jest jeszcze ciemno, to perspektywa wyjścia z ciepłego domu na mroźne powietrze też nie napawa optymizmem. Znaleźliśmy na to

czytaj więcej

Jak przygotować domową kiełbasę?

17 listopada 2017

Co prawda sezon grillowy dobiegł już końca, ale tę kiełbasę pokochacie nie tylko z grilla. Szef Akademii Kulinarnej Whirlpool pracował nad przepisem na kiełbasę idealną przez cały sezon. Zapamiętajcie go,

czytaj więcej

Świąteczny marcepan

17 listopada 2017

Marcepan nieodłącznie kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia. Słodki, migdałowy deser, podawany najczęściej w postaci kulek oblanych czekoladą, który idealnie komponuje się z kawą, jest prosty w przygotowaniu. Dlatego właśnie

czytaj więcej

Parmigiano reggiano

Parmigiano Reggiano i Grana Padano – czym się różnią?

7 listopada 2017

Parmigiano Reggiano i Grana Padano – czym się różnią? Jak odróżnić ser Parmigiano Reggiano od  Grana Padano? Oto jest pytanie. Te dwa najpopularniejsze włoskie sery skradły miliony serc miłośników dobrego

czytaj więcej

Jak zachować czystość w kuchni?

6 listopada 2017

Jak w prosty sposób utrzymać kuchnię w czystości, zwłaszcza jeśli kochamy gotować i robimy to bardzo często? Zazwyczaj próbujemy różnych metod, czyściw, środków czystości. Czy nóż do mięsa powinniśmy wycierać

czytaj więcej

Czy wiesz, jaką kawę pijesz?

30 października 2017

Codziennie na świecie wypija się 2,25 miliarda filiżanek kawy. Wiele z nas kawę tratuje jako sposób na pobudkę, innym pomaga przetrwać dzień, a część pije ją po prostu dla smaku.

Noże, czyli jak ułatwić sobie życie w kuchni?

27 października 2017

Myśląc o podstawowych kuchennych przyborach, myślimy od razu o nożach. Muszą być ostre, małe i duże, do chleba, do warzyw i do mięsa. W każdej kuchni znajduje się jednak miejsce

czytaj więcej

Dlaczego warto jeść tuńczyka?

25 października 2017

W czasach, gdzie większość z nas jest zabiegana i nie ma czasu na spędzanie godzin w kuchni, najlepiej wybierać produkty, które pozwolą nam na przygotowanie smacznego i wartościowego posiłku w

czytaj więcej

  • «
  • Strona 1
  • Interim pages omitted …
  • Strona 7
  • Strona 8
  • Strona 9
  • Strona 10
  • Strona 11
  • »

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra