BRUSCHETTA Z KIEŁBASĄ JAGNIĘCĄ I BROKUŁEM PRZYGOTOWANIE: Parzymy brokuły we wrzącej wodzie przez minutę. Na patelni podsmażamy czosnek z rozmarynem i szałwią, dodajemy kiełbasę bez skóry, doprawiamy solą i pieprzem. Tostujemy chleb i nacieramy go czosnkiem, na wierzchu wykładamy pozostałe składniki z patelni. Smacznego! Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You… Read more →
Przystawki
BRUSCHETTA Z TUŃCZYKIEM, BOBEM I POMIDORKAMI
BRUSCHETTA Z TUŃCZYKIEM, BOBEM I POMIDORKAMI PRZYGOTOWANIE Tostujemy chleb i nacieramy go czosnkiem. Na patelni podsmażamy pomidorki, dodając szałwię i bób. Na koniec dodajemy odcedzonego tuńczyka i odrobinę poszatkowanej natki pietruszki. Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ Jak kupić voucher na warsztaty? Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem… Read more →
BRUSCHETTA Z TUŃCZYKIEM, CEBULĄ, CIECIERZYCĄ I PIECZONĄ PAPRYKĄ
Podsmażamy chleb i nacieramy go czosnkiem. Odcedzamy tuńczyka i mieszamy go z ciecierzycą, papryką i cebulą. Doprawiamy solą, cytryną i dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!
BRUSCHETTA Z PESTO, KURCZAKIEM I BOBEM
BRUSCHETTA Z PESTO, KURCZAKIEM I BOBEM PRZYGOTOWANIE Smażymy kurczaka na oliwie dodając czosnek, świeży tymianek i bób. Przygotowujemy pesto, blendując prażone orzeszki piniowe, bazylię, Parmigiano Reggiano, sól i oliwę. Na natarty wcześniej czosnkiem chleb wykładamy kurczaka, a na wierzch pesto. Smacznego! Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ… Read more →
BRUSCHETTA Z BAKŁAŻANEM I GRANATEM
BRUSCHETTA Z BAKŁAŻANEM I GRANATEM PRZYGOTOWANIE Podsmażamy chleb i nacieramy go czosnkiem. Pokrojonego na drobno bakłażana pieczemy przez godzinę w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku z oliwą i miętą. Bruschettę dekorujemy bakłażanem, granatem i oliwą. Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ Jak kupić voucher na warsztaty?… Read more →
BRUSCHETTA Z CZOSNKIEM, POMIDORAMI I BAZYLIĄ
BRUSCHETTA Z CZOSNKIEM, POMIDORAMI I BAZYLIĄ PRZYGOTOWANIE: Podsmażony chleb nacieramy ząbkiem świeżego czosnku, skrapiamy oliwą i doprawiamy odrobiną soli. Dodajemy wcześniej podsmażonego na patelni przekrojonego na pół pomidora, skropionego oliwą i doprawionego solą, pieprzem, sokiem z cytryny i poszatkowaną bazylią. Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ Jak… Read more →
BRUSCHETTA ZE SZPARAGAMI I SADZONYM JAJKIEM
PRZYGOTOWANIE: Podsmażony chleb nacieramy czosnkiem. Na patelni smażymy jajka ze szczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na patelni szparagi, na wierzch kładziemy jajka i całość posypujemy poszatkowaną kolendrą.
BRUSCHETTA ZE SCHABEM, OCTEM BALSAMICZNYM, MIĘTĄ I POMIDOREM
PRZYGOTOWANIE: Podsmażony chleb nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Na chleb kładziemy pokrojonego na plasterki pomidora i miętę. Skrapiamy octem balsamicznym i kładziemy na wierzch skropiony oliwą schab. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
BRUSCHETTA Z GORGONZOLĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI
PRZYGOTOWANIE: Podsmażony chleb nacieramy ząbkiem czosnku, skrapiamy oliwą i smarujemy gorgonzolą. Dekorujemy orzechami włoskimi i łyżeczką miodu. Doprawiamy solą i rozmarynem. Smacznego!
BRUSCHETTA Z GORGONZOLĄ I PODSMAŻONĄ GRUSZKĄ
Kroimy drobno łodygę selera. Po podsmażeniu chleba nacieramy go ząbkiem świeżego czosnku, skrapiamy oliwą i smarujemy gorgonzolą. Podsmażamy pokrojoną gruszkę na patelni przez 30 sekund i dekorujemy nią bruschettę, dodając natkę pietruszki i selera. Doprawiamy solą i pieprzem i gotowe!